צוואה | ירושות | התנגדות לצוואה | ייפוי כוח מתמשך

סוגי צוואות

צוואה בכתב יד
מסמך הכתוב כולו בכתב יד, חתום בכתב יד, ובא עליו תאריך בכתב יד, המורה מה ייעשה ברכושו של האדם לאחר מותו, הוא צוואה לכל דבר ועניין. עם זאת, מכיוון שצוואה מסוג זה, שהיא, לכאורה, הסוג הקל ביותר לעשותו, היא מסמך שבדרך כלל לא ייבדק על ידי עורך דין, או אדם הבקיא בחוק, עד לאחר מותו של האדם, רבים הסיכויים כי אם ינסח את המסמך אדם שאינו משפטן, יהיו בו שגיאות רבות שיביאו לפסילתו כצוואה.
צוואה בעדים
מסמך בכתב, הנושא תאריך וחתימת המוריש, ועל פני המסמך באה חתימתם של שני עדים, מהווה אף הוא צוואה תקפה. זהו הסוג הנפוץ ביותר של צוואה. סוג זה נערך לרוב במשרד עורכי דין, ובמקרה זה מסתייע המצווה לרוב בשירותי עורך הדין הן לניסוחה הנכון של הצוואה, והן על מנת לבחון האם המסמך שנערך אכן עונה על הדרישות החוקיות. אמנם אין ביטחון כי גם מסמך שנערך אצל עורך דין יהיה תקף, אך עורך דין היודע את מלאכתו יכול לתת רמת ביטחון גבוהה ללקוחו כי לאחר מותו ייעשה ברכושו כרצונו.
צוואה בפני רשות
אמירה בעל פה בפני אדם מהאנשים המנויים בסעיף 22 לחוק הירושה (שופט,רשם, או נוטוריון), לגביה נערך פרוטוקול, ואותו שופט או רשם מאשר על פניה כי היא נערכה בפניו, אף היא צוואה. השימוש בסעיף זה נדיר.
צוואה בעל פה או צוואת שכיב מרע
מי שרואה עצמו, בנסיבות המצדיקות זאת, אל מול פני המוות, "שכיב מרע", ומצווה בפני שני עדים בעל פה, ועדים אלו ערכו זיכרון דברים, והפקידו אותו אצל הרשם לענייני ירושה בסמוך ככל האפשר לאמירת הדברים, אף היא צוואה. במקרה זה פוקעת הצוואה כעבור חודש מהרגע בו תם האיום על חיי המצווה, אם הוא נותר בחיים.
צוואה הדדית
על אף שעל פי הדין הישראלי הצוואה היא מעשה אישי, שאין לאפשר לאדם אחר כלשהו כל השפעה או התערבות בניסוחה, על אחת כמה וכמה אדם הנהנה בצוואה, החל מ-1 באוגוסט 2005 (תיקון סעיף 8א לחוק הירושה) מכיר החוק הישראלי באינטרס שיש לשני בני זוג הנוגע לצוואת בן זוגם. החוק הישראלי מבטיח בן הזוג ממצב בו הוא מוריש את רכושו לבן זוגו, על מנת שזה יוריש את הרכוש לילדיהם המשותפים בבוא יומו, אך לאחר פטירת בן הזוג הראשון, משנה בן הזוג הנותר בחיים את צוואתו ומוריש את הרכוש לאחרים. לפיכך מכיר החוק במצב של "צוואה הדדית", היכולה להיות על מסמך אחד עליו באה חתימת שני הצדדים.

 

פנה אלינו עוד היום לסיוע מהיר מקצועי !

 

המוטו של משרדנו – יחס אישי, מקצועי וללא פשרות.

ששון-יצחק משרד עורכי דין​

בקשות

בקשה לצו-ירושה

במקרה והנפטר לא הותיר אחריו צוואה, נדרשים אנו להגיש בקשה לצו-ירושה על מנת שנוכל להיכנס בנעלי המנוח לצורך חלוקת העיזבון לפי דין.
צו הירושה הוא צו משפטי מטעם הרשם לענייני ירושה, אשר ניתן ליורשים לצורך חלוקת עזבונו של המנוח במקרה שלא השאיר אחריו צוואה בתוקף.

הצו אינו עוסק בהיקך העיזבון אלא מצהיר מי יורשי הנפטר וחלקם בעיזבון.
תהליך הוצאת הצו אורך כ- חודש עד שלושה חודשים.
לכל שאלה מוזמנים לפנות למשרדנו. 

בקשה לצו-קיום צוואה

במקרה והמנוח הותיר אחריו צוואה, נדרשים אנו לכבד את רצונו של האחרון ולעשות כדברו ולהגיש צו קיום צוואה.
כדי שצוואה תיכנס לתוקף ויהיה ניתן לחלק את העיזבון (הירושה) בין הזוכים (היורשים) אשר רשומים בצוואה, יש להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה המכונה "בקשה לצו קיום צוואה".

בקשה לרישום ירושה
לאחר קבלת צו קיום צווה או צו ירושה בהתאמה,
בחלק מהמקרים עלינו לרשום את הזכויות בלשכות הרלוונטיות כגון
פנקסי המקרקעין והסדרת זכויות במקרקעין ליורשים.
על צו הירושה להיות מאושר על ידי הרשם לענייני ירושה או בית דין דתי מוסמך.רישום על פי צו קיום צוואה: במקרה שהמנוח או המנוחה הותירו אחריהם צוואה ערוכה כדין, יש לקיים אותה באמצעות צו קיום צוואה על ידי הרשם לענייני ירושה או בית דין דתי מוסמך.

המוטו של משרדנו – יחס אישי, מקצועי וללא פשרות.

ששון-יצחק משרד עורכי דין​

הצוות שלנו

עורך-דין

ששון טל